Cigánymissziós imaház nyílt Pácinban

A kis bodrogközi településen dél-koreai támogatással valósult meg egy ingatlan felújítása.

2019. október 26-án, szombaton adták át Pácinban a Református Missziós Imaházat, mely a helyi közösség számára nyújt békés hajlékot alkalmainak megtartására.

A megnyitón részt vettek az Országos Református Cigánymisszió munkatársai: Fitos Renáta, az Együtt-egymásért projekt szakmai vezetője, Tomes Attila, a projekt mentora, valami Rácz Miklós Mityu, a képzés egyik résztvevője.

Bihariné Tar Zsuzsanna vajdácskai, illetve Révész Simon nyugalmazott lelkipásztor imádsággal köszöntötte a megjelenteket, Choi Young, a gyülekezet dél-koreai lelkésze pedig a missziós imaházon végzett munkálatokról számolt be.

Az eseményen ott volt Gégény Zsuzsanna, Pácin polgármestere is, aki felajánlotta az önkormányzat további segítségét és jókívánságait fejezte ki az imaház működéséhez. 

Az ünnepi istentiszteleten Lőrincz Attila pácini lelkész hirdette Isten igéjét, melyet dicsőítés követett Sándor Töhötöm karcsai lelkipásztor és a környék gyülekezeteinek tagjaiból álló zenekar jóvoltából.

A szervezők az eseményt követően szeretetvendégségre várták a résztvevőket a Pácini Református Egyházközség Imaházába. 

Kívánjuk, hogy a pácini testvérek sok csodát és áldást élhessenek meg az imaházban, egyúttal maguk is épüljenek fel lelki házakká egymás segítésére és Isten dicsőségére.

Körmös Mária - Pácin